intellektuell mamma
Jag är inte mamma, ännu. Men då jag troligtvis snart kommer att blir det har jag på senare tid funderat mycket över mammarollen. Hur gör man för att vara en bra mamma och samtidigt behålla sin intellektuallitet? Är det ens möjligt? Jag har, trots ett ganska digert letande, inte hittat något bra svar på dessa frågor. Därför startade jag den här bloggen. Följ med på min resa!


Sätt betyg:

Anmäl denna blogg
(inga röster än)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än, ta chansen att bli först!

Skriv en kommentar

Namn:
Epostadress (publiceras ej):


10 senaste inläggen

RSS  Prenumerera


2011-12-08 - Historielös tid med dödsskutningar.
Det är en historielös tid vi lever i. Allting går mycket fort, nyheter levereras snabbt och försvinner snabbt. I gårdagens SVD fanns en artikel i Näringsliv med rubriken: "Stålbad eldar på grekerna"...

2011-05-23 - Vård även i framtiden
Att plötsligt se världen med ny ögon, och verkligen varsebli den, är skrämmande. Den tidsmässiga horisonten för vad som är relevant flyttas längre bort. Funderingar över hur vår värld kommer att se ut..

2011-05-16 - En ny fas
Att vara i en brytningstid, ett fasbyte, är svårt. När man blir förälder lämnar man en fas i livet för att gå in i en ny. Till stor del karaktäriserande för tankarna strax före och i början av denna..

2011-05-10 - Tankar om frid
Idag, funderingar om frid. Vissa menar att frid är det tillstånd man uppnår då man slutat sträva. Problematiken i den tanken är att frid då kan innehålla tristess eller uppgivenhet.Skulle inte frid..

2011-05-04 - Tröst
Ibland, när världen tycks obegriplig, när världens glädje över att ha dödat sin fiende dränker klagan över alla de oskyldiga som strukit med på vägen, kan funderingar väckas över huruvida det..

2011-05-01 - Form
Konstnärer kan skildra så många olika saker i sina verk. På moderna museet visas nu en utställning med Jeanloup Sieff, en fransk fotograf som levde mellan 1933 och 2000. Sieff som var modefotograf..

2011-04-27 - Modern
Synen på Modern ser olika ut i olika kulturer. I många (bl.a. afrikanska) kulturer är Modern en maktinstitution som sitter på livsvisdom. I vår kultur är hon något bräckligt. Den blivande modern ses..

2011-04-24 - Flera parallella meningar
Det senast föregående inlägget, som handlade om meningen med livet, har ett tema som är väl värt att fortsätta på. En idé angående livets mening är att den inte bör ses som antingen objektiv och..

2011-04-21 - Meningen med livet
Att få barn och föra sina gener vidare är meningen med livet. Stämmer detta verkligen? Nog stämmer det ur en biologisk synvinkel, utgående ifrån en darwinistisk syn på livet i vilken varje..

2011-04-13 - Vår tids rädsla för allvar
Kanske är det inte så konstigt att den kommer, rädslan för föräldraskapet. I Roy Anderssons fantastiska men mycket spretiga bok med titeln Vår tids rädsla för allvar står följande att läsaAntal mammabloggar

Mammabloggar listar
just nu 1494 bloggar.
Lista alla

Sponsorer

BabyBlip
Tillbehör till GoPro och DJI-Drönare
ActionKing har ett stort utbud av tillbehör till actionkameror från GoPro och drönare DJI.

Skal och fodral till iPhone 8
iPhonebutiken har ett stort utbud av skal & fodral till iPhone 8

(c) 2024 Mammabloggar.se | Pappabloggar.se